top of page

Sokak Hayvanları Çalıştayı’na Katıldık


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 25 Eylül 2019 Çarşamba günü düzenlediği Sokak Hayvanları Çalıştayı ile sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, hayvan koruma gönüllüleri ve kamu görevlilerini bir araya getirdi.

Hayvanlar yararına çalışan pek çok dernek ve kuruluştan davetlinin katıldığı çalıştaya Köpekle Yaşam Derneği’ni temsilen Çağla Çankırılı katıldı.

Çalıştay, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı’nın konuşmasıyla başladı. Yazıcı, İstanbul’da sayısı kesin olmamakla beraber yaklaşık 292 bin sokak hayvanı (kedi ve köpek) olduğunu belirtti ve bu çalıştayın tüm paydaşlarla bir arada konuşarak çözüm bulmanın başlangıcı olduğunu dile getirdi.

Koç grubu sponsorluğunda çalıştaya ABD’den katılan Best Friends Animal Society CEO’su Gregory Castle, öldürme yasasıyla yaptıkları mücadeleyi ve geçmişten bugüne nasıl yol aldıklarını anlatan ilham verici bir sunum yaptı.

Castle, kamu ve STK işbirliğinin önemini vurgulayarak, sahiplendirme etkinlikleri, kısırlaştırmanın önemi, bağış toplama etkinlikleri gibi konularda etkili örnekler verdi.

Barınakların modernize edilmesinin insanlar ve sahiplendirme sayısı üzerindeki etkisinin büyük olduğunu dile getiren Castle, insanların bakımlı ve temiz ortamlardan daha fazla sahiplenme yaptığını anlattı.

Bu sunumun ardından katılımcılar yuvarlak masalara geçerek problemler ve kök sebepler ve sonrasında çözüm önerileri konusunda bir arada fikir geliştirirken şu konulara öncelik verildi:

- Besleme Noktaları ve Sürdürülebilirlik

- Toplama-Tedavi-Bakım

- Üreme Kontrolü ve Kısırlaştırma / Ekip ve Ekipman

- “Yasaklı Irk” Sorunu ve Yönetimi

- Kayıt ve Takip / Popülasyon Takibi

- Şehir İçi ve Dışından Hayvan Hareketleri / Kontrol ve İzleme

- Sahiplenme / Süreçlerin Sistem ve Yönetim Altyapısı

Çalıştayın kapanış konuşmasını ise İBB Muhtarlıklar ve Gıda Daire Başkanı Zuhal Bostan yaptı ve ilerde de hedef-çözüm odaklı çalışmalar yapılacağını belirtti.

Çalıştaydan elde edilen bulgular ve analizlerle manifesto hazırlanarak, İBB tarafından kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ve emeği geçen İBB ekibine davetleri ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, ortak çalışmalarımızın devamını diliyoruz.

Son Paylaşımlar

Arşiv

Etiketlere Göre Ara

Henüz etiket yok.

Bizi Takip Edin

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page